Wilt u uw zoon/dochter inschrijven,
maak dan telefonisch een afspraak.
U bent ook van harte welkom voor
een kennismakingsbezoek.

           

 

De Meander is een school waar de leerling centraal staat en hanteert als motto

"Samen groeien, samen wijs"

waarbij samen wijs, duidt op de wijsheid die we nastreven in plaats van de slimheid.

Weer en verkeer

Buienradar
Nijverdal
Buienradar Nijverdal

Laatste Nieuws

Meander doet !

       

Vanmorgen zijn alle groepen actief bezig geweest met activiteiten in het kader van NL-doet/ De Meander-doet. De leerlingen van groep 1 en 2 hebben het plein geveegd en cupcakes rondgebracht. Een klein groepje is op bezoek geweest bij opa Schouten, zodat hij ook kon genieten van de heerlijke cakes. De leerlingen van groep 3 en 4 hadden de afgelopen week al cupcakes gebakken en feestelijk ingepakt. Ook zij hebben er een aantal rondgebracht en kregen heel positieve reacties van verraste buurtbewoners. Groep 5 ging de wijk in om het zwerfafval op te ruimen. Het leverde vijf volle vuilniszakken op. De omgeving van school ziet er nu weer een stuk schoner uit.
Een groepje leerlingen van groep 6 hielp bij Advendo met het sorteren van boeken voor de rommelmarkt en maakte de straat schoon. Een ander groepje mocht assisteren bij Hebbedingen en zij deden dat met veel plezier. De overige kinderen van groep 6 hielpen in Groot Lochter met het opruimen van zwerfafval en het planten van violen in tuintjes van bejaarden.
Groep 7 moest een stuk fietsen, maar dat was door het prachtige weer zeker geen straf. In de buurt van schaapskooi Twilhaar hebben ze boompjes gekapt. Een pittige klus. Aan het eind van de ochtend kregen ze nog een demonstratie van een kettingzaagkunstenaar. Hij zaagde uit een boomstronk een prachtige eekhoorn. De eekhoorn is te bezichtigen in het lokaal van groep 7. De leerlingen van groep 8 waren verspreid over drie projecten. Een groep ging aan het werk in het Eversbergbos onder leiding van vrijwilligers van Landschap Overijssel. Andere leerlingen speelden voor terreinknecht bij SVVN en mochten daar ook een partijtje voetballen. De laatste groep was op bezoek bij DAC De Burg en kookte daar soep en begeleidde de aanwezigen tijdens de wandeling.

De Meander doet !! een activiteit waarbij we laten merken dat we er niet alleen voor onszelf zijn, maar ook verantwoordelijk zijn voor de wereld om ons heen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hartelijk welkom op de website van De Meander!

We hopen dat u vaak een bezoekje zult brengen aan onze site.
Mocht u opmerkingen, suggesties of vragen hebben, laat het ons dan gerust weten. Stuur dan een mail naar  ict@meander-ikt.nl. U helpt ons dan om onze site verder vorm en inhoud te geven. We wensen u veel kijk- en leesplezier op onze site!                                                            

 

 

 

Openingsfilm CBS De Meander - 28 augustus 2015.