Wilt u uw zoon/dochter inschrijven,
maak dan telefonisch een afspraak.
U bent ook van harte welkom voor
een kennismakingsbezoek.

           

 

De Meander is een school waar de leerling centraal staat en hanteert als motto

"Samen groeien, samen wijs"

waarbij samen wijs, duidt op de wijsheid die we nastreven in plaats van de slimheid.

Jubileumkrant.

In het kader van IKT 150 jaar is er een prachtige jubileumkrant uitgegeven. In deze krant vindt u informatie over alle scholen die bij onze stichting horen. De informatie over De Meander is te vinden op pagina 2.
                                                         Jubileumkrant.

Weer en verkeer

Buienradar
Nijverdal
Buienradar Nijverdal

Openingsfilm CBS De Meander - 28 augustus 2015.

Laatste Nieuws

Groep 6 wint Lego Challenge!

Prachtige prestatie 'Legoteam".

                                   

Ons legoteam heeft de Lego Challenge gewonnen! Het legoteam van groep 6 bestond uit Gijs, Dean, Job en Stijn. Na een spannende finale behaalde hun ontwerp de snelste tijd. Het ontwerp is een voorbeeld van technisch vernuft, daarom ontvingen ze ook nog de innovatieprijs.
Een prestatie om trots op te zijn en is mede behaald door de coachende ondersteuning van “meester” Wout. 

Lees verder

Maatjeslezen door leerlingen uit groep 8 en 2.

De maatjes zijn weer samen aan het werk.
Vanmorgen hebben de leerlingen van groep 8 voorgelezen aan hun maatje uit groep 2. Nadat de prentenboeken opzij konden worden gelegd, gingen de leerlingen samen een werkje maken over het boek. Er werd geknutseld, getekend en geschreven. Over twee weken gaan de leerlingen weer met elkaar lezen.     

            

Lees verder

Meesters- en juffendag.

Gezellige verjaardag voor iedereen.
Vanmorgen stond de meesters- en juffendag in het teken van diverse landen.
Stagiaires van verschillende opleidingen hadden een mooi ochtendprogramma in elkaar gedraaid. Na de opkomst van een heus pilotenteam en de openingsdans kon het spektakel beginnen. Aan het eind van de ochtend was er voor iedereen een heerlijke traktatie.

                 

Lees verder

De Meander wint estafette!!!

Geweldige prestatie van het estafetteteam!!
Als afsluiting van de Nijverdalse Koningsspelen zijn er de traditionele estafettewedstrijden. Ook dit jaar konden we weer een sterke teams op de been brengen in de verschillende categorieën. Het team van groep 5-6 had pech bij een wissel en verspeelde daardoor haar kansen op een hoge klassering.  Het team van groep 7-8 was met afstand de snelste in de voorronde en de finale. Nick, Chakir, Samuël, Sean, Aukje, Ruth, Zoey en Ashanty renden naar winst in hun categorie. De blijdschap na afloop was groot.

Lees verder

Koningsspelen.

Koningsspelen weer geslaagd.
Vanmorgen hebben alle leerlingen genoten van een heerlijk Koningsontbijt in de kantine van voetbalclub SVVN. Het ontbijt was gratis aangeboden door de plaatselijke JUMBO-winkels.
Na het ontbijt werd op het veld de OKIDO gezongen en gedanst. Daarna gingen de leerlingen van groep 5-8 naar het Gagelman voor de Nijverdalse Koningsspelen en de leerlingen van groep 1-4 deden spelletjes op het veld van SVVN. Het was weer een fantastische dag.

Lees verder

Eieren zoeken in het Eversbergbos.

Veel eieren verstopt.
Als afsluiting van de paasactiviteiten op school, hebben de leerlingen vanmiddag eieren gezocht in het Eversbergbos. Ouders van ouderraad hadden veel eieren verstopt, waaronder een speciale tros eieren. De groep die deze tros zou vinden, ontving een speciale prijs.
Op de foto hieronder zijn de trotste winnaars te zien.

Lees verder

De Meander 1 in de finale !!!

Finaleronde gehaald.
Het eerste jongensteam heeft de finaleronde gehaald van het schoolvoetbaltoernooi. Vanavond begint de eerste wedstrijd om 18.30 uur op het sportpark van SVVN. Er worden veel supporters verwacht. We wensen het team en haar begeleiders veel succes !!

                        Hup, hup, hup, De Meander wint de cup !

          

Lees verder

Typediploma

26 Leerlingen ontvangen het typediploma !!
Het lokaal van groep 8 zat afgeladen vol met enthousiaste examenkandidaten en trotse ouders en andere belangstellenden. Het is ook best bijzonder als je na 6 maanden intensief oefenen het typediploma krijgt uitgereikt. Op de fota staan alle geslaagden.
Namens ons allen van harte gefeliciteerd !!

Lees verder

De Meander in het nieuws !!

De Meander op voorpagina Twents Volksblad.

De regionale en plaatselijke pers heeft aandacht besteed aan de start van het IPadproject ism. Gynzy en Apple. De berichten geven een positieve kijk op deze nieuwe manier van werken bij ons op school. Leest u onderstaand artikel maar.
Door te klikken op deze link kunt u het artikel in Tubantia lezen.


Lees verder

Schoolvoetbaltoernooi van start !

Kanjers Meander 2 leveren topprestatie!
Woensdagavond zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de voorrondes van schoolvoetbaltoernooi 2017. De Meander 2, bestaande uit spelers uit groep 6 en 7, speelde een verdienstelijk toernooi. Er werd 1 wedstrijd gewonnen en 2 verloren. Niet naar de finaleronde, maar wel een prima ervaring opgedaan voor het toernooi van volgend jaar.

          

Lees verder

Gescheiden afval .

Afval.
In alle groepen staan verschillende prullenbakken, zodat we het afval heel eenvoudig gescheiden kunnen inzamelen. De bakken zijn voorzien van gekleurde stickers. De stickers corresponderen met de kleur van de inzamelcontainer.
Naast goed scheiden is het eigenlijk nog beter om zo weinig mogelijk afval te produceren. Door bewust te verpakken en vaste drinkbekers te gebruiken wordt de hoeveelheid afval in de bakken een stuk minder. Uiteindelijk is dit weer goed voor het milieu en de portemonnee van school.
De inzameling van frituurvet, pennen, batterijen en cartridges verloopt goed. De batterijenbak is alweer boordevol en dat levert punten op voor de aanschaf van spelmateriaal. Pennen, cartridges en frituurvet leveren contant geld op. Zo helpt onze milieustraat de school aan extra inkomsten. Alvast bedankt voor de hulp bij de inzameling!

                 

Lees verder

Ridders en kastelen.

Tentoonstelling/presentatie.
Donderdagmiddag hebben de leerlingen in duo’s de werkstukken bekeken die gemaakt zijn tijdens het Salto-project “Ridders en kastelen”. Dit geschiedkundige onderwerp leent zich uitstekend voor diverse verwerkingsvormen. De leerlingen hebben veel geleerd en kunnen anderen interessante informatie geven over deze bijzondere tijd. De creatieve uitwerking zag er vaak verrassend uit. Mooie geldbuidels, letterboeken, schilden, zwaarden, kastelen, drieluiken en glas-in-loodramen sierden de tentoonstelling in school. In sommige groepen worden volgende week nog presentaties gegeven.

                

Lees verder

Lars Huesken dorpsdichter van Nijverdal!

Groep 6 wint wisselbeker poëziewedstrijd.
Lars Huesken heeft de eerste prijs gewonnen bij de poëziewedstrijd voor basisschoolleerlingen in onze gemeente. De bijbehorende beker werd hem door onze burgemeester overhandigd.
Heel groep 6 kreeg een speciale vermelding en de wisselbeker mag een jaar bij groep 6 in het lokaal staan. Groep 6 en in het bijzonder Lars, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs.

                                       

Lees verder

De Meander recyclet.

Inzamelactie waardevolle materialen.
In het nieuwe jaar hebben we als ouderraad gelijk zoals vooraf aangekondigd de inzamelingsactie gehad.

Dit heeft diverse recyclebare materialen met waarde opgeleverd. (mobiele telefoons, stiften/pennen/potloden, cartridges en frituurolie)
Een aantal materialen zijn reeds onderweg voor recycling, de rest wordt later opgestuurd.
We zijn voornemens deze inzameling te herhalen. Over exacte data zullen wij u via de Meandertaal informeren.
De meeste spullen zijn ingeleverd door Sophie Meulman. Zij heeft hiervoor een attentie gekregen.Hopelijk kunnen we met elkaar door deze recycle acties samen bijdragen aan een schoner en beter milieu.

                  

Lees verder

Open Huis - 20 januari !!!!!

Open Huis - 20 januari !!!.
Zoekt u voor uw kind een goede, sfeervolle, veilige school die voor haar identiteit durft uit te komen, dan bent u bij ons aan het goede adres. Voordat u uw kind aanmeldt, wilt u natuurlijk eerst kennis maken met de school. Daarvoor is er op vrijdag 20 januari een speciaal "Open Huis" voor ouders die "De Meander" nog niet kennen.
Vanaf 8.00 uur staat de koffie klaar en kunt u zich laten informeren over het onderwijs en de overige activiteiten op De Meander. De school is open tot 20.00 uur .
De directie is de hele dag beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden in onze prachtige school.
Als u deze dag verhinderd bent, dan is het altijd mogelijk een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek op een ander moment. U kunt ons bellen voor een afspraak, het telefoonnummer is 0548 - 615308.

    
                    

Lees verder

Kerstviering.

Kerstviering in alle groepen.
Vanavond wordt er in alle groepen een kerstviering gehouden. Na de viering verzamelen alle leerlingen en ouders zich op het plein en zingen ze samen een lied. Verder is er gelegenheid iets te drinken en gezellig met elkaar te praten.

                        We wensen iedereen alvast een heel fijne kerstvakantie!

                       

Lees verder

Prima cijfer voor De Meander !

Hoge score voor de Meander blijkt uit berekeningen van RTL Nieuws.
Net als vorige jaren vergeleek RTL Nieuws de scores van basisschoolleerlingen op hun eindtoets met vergelijkbare scholen. Het gaat om eindtoetsen afgenomen door basisscholen in 2014, 2015 en 2016. RTL Nieuws heeft eerder van het ministerie van Onderwijs een bestand gekregen, met daarin de informatie over 2013/2014 over 2014/2015. De nieuwste resultaten heeft het Ministerie van Onderwijs zelf gepubliceerd. Net als voorgaande jaren blijkt de eindscore van onze school één van de hoogste scores in Nijverdal/Hellendoorn: een 7,9. We zijn blij met deze constante lijn in mooie resultaten die een waardering blijken voor de kwaliteit van ons onderwijs! Wilt u zelf de verschillen tussen de scholen bekijken kunt u dat doen via de RTL website.


                           

Lees verder

Trots op Zoey !

Ook Zoey Vliek is Nederlands kampioen !!
Zaterdag 10 december werd in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap groepsspringen gehouden. Maar liefst twee selectieteams van Fysion Nijverdal mochten hier aan deelnemen. De afgelopen 8 weken is ontzettend hard getraind om het allemaal te perfectioneren voor deze belangrijke wedstrijd.
Groepsspringen is een sport die gedaan wordt in teamverband waarbij je op 5 verschillende toestellen mee kan doen. Per toestel worden er 8 verschillende sprongen laten zien door 6 springers per sprong. De eerste 6 sprongen zijn gelijk voor het hele team, de laatste twee zijn keuze sprongen waarbij iedere springers iets anders mag springen.
We feliciteren Zoey Vliek en haar team van harte met het behalen van dit kampioenschap!

                                      

Lees verder

Ilse Slettenhaar maakt weinig fouten!

Voorleeswedstrijd.
Ilse Slettenhaar en Lonne Knobben hebben De Meander op voortreffelijke wijze vertegenwoordigd tijdens het Hellendoorns Dictee. Ze moesten een invuldictee schrijven van maar liefst 60 woorden met als onderwerp ‘De decembermaand”.  Er stonden moeilijke woorden in als accessoires, gamepje, magnifiek, dreumesen, dvd’tje, wiiën,  enz.
Ilse behaalde de 3e prijs en daar mag ze heel trots op zijn. Ze ontving een prachtige bos bloemen en een leuk certificaat. Namens alle leerlingen en leerkrachten willen we Ilse hierbij van harte feliciteren.

                                            

Lees verder

Sinterklaas komt in mooie limousine.

Gezellige dag op De Meander.
Vanmorgen stonden alle leerlingen vol verwachting aan de Lochtersweg te wachten op Sinterklaas met zijn pieten. Groot was de verbazing toen er een prachtige open limousine uit de 1e Kampweg kwam rijden met Sint erin. Het was best een beetje fris en na een hartelijk ontvangst door juf Hanneke zocht Sint snel de warmte op van het speellokaal. Hier kwamen verschillende groepen bij hem op bezoek en kon hij veel aandacht aan de jongste kinderen schenken. Om twaalf uur werd de Sint uitgezwaaid door alle leerlingen.
's Middags hadden de leerlingen een gezellig spelletjesprogramma.
                    

Lees verder

Trots op Lenneke !!!

Lenneke Bergboer uit Nijverdal eerste bij NK taekwondo.

Op zondag 4 december 2016 vonden de Nationale Kampioen schappen Poomsae plaats in Oss, waar drie leden van Taekwondo Oude Luttikhuis aan hebben deelgenomen. Alle drie vielen ze in de prijzen.Lenneke Bergboer, uit Nijverdal, kwam uit in de klasse, Individual - 9 - 11 jaar Female, welke ze met groot puntenverschil wist te winnen en haar eerste nationale titel binnen weten te slepen.
We zijn heel trots op Lenneke en feliciteren haar van harte met het kampioenschap.

                                 

Lees verder

Doekoe-cheque van de Coöp.

Doekoe-cheque.
Woensdagmorgen hebben de heer en mevrouw Haanstra de Doekoe-cheque overhandigd aan de leden van onze leerlingenraad. Doordat u de nodige muntjes in de koker van De Meander bij Coop hebt gedeponeerd, mochten wij de cheque ter waarde van € 170,10 in ontvangst nemen. Een mooi bedrag waarvoor sport- en spelmateriaal kan worden aangeschaft. Binnenkort zullen de leden van de leerlingenraad een keuze gaan maken.
We willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun ondersteuning en Coop/Haanstra willen we bedanken voor de mogelijkheid aan deze actie deel te nemen.

      

Lees verder

Mirelle Dubbink voorleeskampioen 2016-2017!

Voorleeswedstrijd.
Vanmorgen was het grote jaarlijkse voorleesspektakel georganiseerd in het speellokaal. Voor de pauze werd er voorgelezen door leerlingen uit de onderbouw en na de pauze waren de winnaars uit de groepen 6 t/m 8 aan de beurt. Ook dit jaar lag het leesniveau weer hoog en moest de jury lang overleggen, voordat ze de winnaar bekend konden maken. Tot voorleeskampioen van De Meander in het schooljaar 2016-2017 werd Mirelle Dubbink gekozen. Zij gaat onze school vertegenwoordigen tijdens de plaatselijke finale in het ZINin Theater. Wij feliciteren Mirelle hierbij van harte en wensen haar alvast veel succes bij de volgende finale.

                            

Lees verder

ANWB- Streetwise

Streetwise in alle groepen.
Leerlingen zijn zich weer bewust geworden van bijzondere situaties in het verkeer en hoe in deze situaties te handelen. De ANWB heeft hiervoor voor alle groepen een passend aanbod.
Er wordt gefietst als echte brugklassers en de botsproef voor groep 5 en 6 oogt ook spectaculair. Over twee jaar verwachten wij een volgend bezoek van de Streetwisegroep.
         

Lees verder

Een heerlijke boswandeling.

Het Eversbergbos, lekker dichtbij.
Wat is nou heerlijker dan tijdens de Saltoles struinen door het bos. De leerlingen van de onderbouw hebben de afgelopen week steeds in groepjes een bezoek gebracht aan het bos.
Er werden bladeren gezocht, paddenstoelen bewonderd en leuke spelletjes gedaan. Erg leerzaam en uitdagend.

                             

Lees verder

Voorleeskampioen.

En de winnaar is.......
Afgelopen woensdagavond was het een drukte van belang in de school. Bijna alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 6 bezochten met hun ouders de finale van de voorleeswedstrijd. De winnaar werd Mirjam Mollink. Zij kreeg de meeste punten. Erik Slooijer kreeg de prijs voor aanstormend talent en Joyce ter Haar en Dorien Knobben verdienden een eervolle vermelding. Hieronder een foto van de trotse winnares met een nog trotsere zoon Mees!
                                             link voor foto-album voorleeswedstrijd.

                                       

Lees verder

Billy Brandkraan.

Wie wil er nou geen brandweerman zijn ??
Woensdagmorgen hebben we bezoek gehad van de brandweer. Er was een ontruimingsoefening en de leerlingen van de onderbouw mochten de brandweerauto van dichtbij bekijken. Voor sommigen wel wat eng, maar toch heel leerzaam. Hieronder zijn de leerlingen van groep 1 te zien.

                

Lees verder

Interessante les van de politie.

Politie op bezoek in groep 3.
In groep 3 zijn afgelopen week agenten op bezoek geweest in het kader van SALTO “beroepen”.Er werden veel interessante vragen gesteld, zoals: Wat doet een politieagent met de sleutels van handboeien? Wat eten boeven in de gevangenis? Zijn er ook gevangenissen voor kinderen?
Al met al een leerzame ontmoeting, de agenten gaven aan, ook wel les op "de Meander" te willen hebben.

                         

Lees verder

Dag tegen zinloos geweld.

Lieveheersbeestjesdag.
Vanmorgen hebben de leerlingen op een gezellige manier met elkaar een spel gespeeld op het plein. Iedereen mocht meedoen, samen werden oplossingen gezocht en aan het eind was iedereen winnaar.
Het lieveheersbeestjesspel; een prachtig spel om ieder jaar weer opnieuw te spelen. Hieronder zijn nog enkele foto’s te zien van deze prachtige ochtend en via deze link kunt u het hele album bekijken.
                                  
https://myalbum.com/album/wXu3sZHVtcuI

                          

Lees verder

Start Kinderboekenweek.

Voorleesfestival groep 3,4,5 en 6

"Nee, nee, nog niet naar bed, naar school! Dat werd dinsdagavond tegen heel wat kinderen gezegd, want het Voorleesfestival ging van start! Sommige leerlingen kwamen in pyama naar school, zelfs knuffels werden meegenomen. Van alle bovengenoemde groepen waren bijna alle ouders en kinderen aanwezig, een fantastische opkomst!!! Oma Blootje, de hoofdpersoon het nieuwste boek over Jubelientje, las een prachtig verhaal voor.
Daarna gingen de kinderen naar hun klas, waar ze door de leerkrachten werden voorgelicht over allerlei boekgenres. Ondertussen gaf Anita van Schooten , van de ZININbieb, de ouders uitleg over het belang van voorlezen. Na een korte pauze gingen de ouders naar de klassen luisterden samen met hun kind naar voorlezende leerkrachten. Ook werden de spelregels van het Voorleesfestival uitgelegd.
Voor menig kind een "latertje", maar waarschijnlijk mochten ze allemaal nog even naar een verhaaltje voor het slapen gaan luisteren.
                                          Klik hier voor de foto's van de start.


      

Lees verder

Fietscross 2016.

Fietscrossfestijn.

                                             

Hierboven ziet u de leerlingen die meegedaan hebben aan de fietscrosswedstrijden. Het waren twee mooie wedstrijdavonden. Onze leerlingen hebben het geweldig gedaan en ook persoonlijke prijzen behaald. Als school eindigde De Meander op een gedeelde 5e plaats. ( van de 14 scholen)

Lees verder

We zijn weer begonnen !!!

Zin om weer naar school te gaan!?

Afgelopen maandag stonden alle leerlingen om 8.25 uur klaar op het plein om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Vrolijke gezichten, enthousiaste vakantieverhalen en zin om het nieuwe schooljaar beginnen. Juf Hanneke heette iedereen van harte welkom, waarna alle leerlingen hun eigen lokaal en tafeltje konden opzoeken. Dat enthousiasme houden we, samen met een gemaakte wens, vast voor het komende schooljaar. We wensen iedereen veel plezier.

                 

Lees verder

Afscheid meester Jacob en meester WOut.

Afscheid na lang dienstverband.
We hebben de afgelopen week afscheid genomen van onze meesters Jacob Keizer en Wout Obbink.  We zien beide collega’s niet graag gaan, maar gunnen hen een mooie nieuwe levensfase, waarin ze minder zullen moeten en meer zullen mogen. Ze zijn dan in de gelegenheid om de natuur in te gaan en tijd te nemen voor hobby’s en andere zaken, waar naast een baan weinig tijd voor overblijft. Ook voor hun gezinnen en directe familie zullen ze meer beschikbaar zijn, hetgeen zowel Jacob als Wout ook erg graag willen.
We willen hierbij  Wout en Jacob heel hartelijk bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en collegialiteit gedurende zoveel jaren voor onze school en het team!

                                  Klik hier voor de foto's van het afscheidsfeest.

                      

Lees verder

Afscheid groep 8.

Afscheid groep 8.
Volgende week nemen we afscheid van groep 8. Een prachtige groep die we volgend jaar zeker gaan missen. De afgelopen weken is de groep druk geweest met de voorbereidingen voor de afscheidsmusical. Gisteren hebben ze de musical “De dj draait door” opgevoerd voor de kleuters. Prachtig om te zien hoe de kleuters reageren op het toneelspel van hun maatjes.
Donderdagmorgen ging groep 8 op bezoek bij DAC ‘De Burg”. Daar zongen ze de musicalliedjes voor de bezoekers van dit centrum. Een jaarlijkse traditie die voor de leerlingen van groep 8 toch wel een speciale ervaring geeft.

                              Via deze link kunt u nog veel meer foto's zien .


            

Lees verder

Master of the Meander.

Vier leerlingen 'Master of the Meander'.
Maandagavond hebben vier leerlingen uit groep 8 een presentatie gegeven voor hun ouders en andere familieleden. Jochem Zwier, Iris Bosch, Iris Spijkerman en Rik Marskamp hebben zich de laatste periode bezig gehouden met een zelfbedachte onderzoeksvraag. Van dit onderzoek hebben ze een werkstuk gemaakt. Uiteindelijk resulterend in een prachtige presentatie.
Je basisschooltijd afsluiten met een eigen onderzoek dan ben je een echte “master”. Volgend jaar gaan we zeker verder experimenteren met deze werkvorm. Het is een idee dat we hebben opgedaan tijdens contacten met de  Mission Hill Elementary School in Boston. Over de werkwijze van deze school zijn interessante filmpjes te zien via You Tube.

                         

Lees verder

Prachtige presentatie ook in Curacao te volgen

Presentatie van Annelieke ook in Curaçao te volgen.
Annelieke Slooijer uit groep 8 heeft dinsdag een presentatie gegeven over Curaçao. Een eiland waar kennissen van haar wonen en het eiland waaraan ze in december een bezoek heeft gebracht.
Haar vriendin daar had geregeld dat ze de met haar klas naar de presentatie van Annelieke mochten kijken. Een leuk idee , maar er moest nog wel een goede Skypeverbinding worden geregeld. Gelukkig kon de verbinding gelegd worden en kon iedereen de prachtige presentatie volgen. Bij ons was de klas uit Curaçao op het grote digibord zichtbaar en de Prezipresentatie van Annelieke op een extra digibord ernaast. De techniek staat voor niets. 

                      

Lees verder

Yasemin Smit op bezoek in groep 8.

T-world.
De leerlingen van groep 8 hebben allemaal een eigen wereld gemaakt in T-world en voeren hun eigen onderzoek uit. Iris Spijkerman en Amber Oudejans zijn op zoek naar de geheimen achter de topsporter. Vanmorgen hebben ze in groep 8 een interview gehouden met Yasemin Smit. Zij is waterpolospeelster bij de dames van Het Ravijn, aanvoerster van het Nederlands team en gouden medaille winnares van de  Olympische Spelen in Peking in 2008. Het werd een leuk interview met goede vragen.

                                          

Lees verder

Volgend schooljaar iPads in groep 4 en 5.

Volgend schooljaar wordt er structureel gewerkt met iPads in groep 4 en 5.

Volgend schooljaar starten we met een project waarbij iPads worden gebruikt tijdens de lessen rekenen en spelling. Naast de inzet tijdens deze lessen zijn de iPads ook in andere situaties te gebruiken. De software voor deze vakken is alleen nog maar beschikbaar voor bovengenoemde groepen. In de komende jaren wordt de beschikbaarheid uitgebreid voor andere groepen. Naast de onderwijskundige gevolgen heeft het gebruik van de iPads ook financiële consequenties.

                                   

Lees verder

Schoolkamp Schiermonnikoog weer één grote belevenis!

Schoolkamp.
Voor de leerlingen van groep 7 en 8 is één van de hoogtepunten van het jaar alweer achter de rug. Iedereen kijkt met grote tevredenheid terug op het schoolkamp van afgelopen week. We kregen wel enkele buien te verwerken, maar dat mocht de pret nietdrukken.
We hebben alle geplande activiteiten kunnen uitvoeren en met volle teugen van het prachtige eiland Schiermonnikoog mogen genieten. In de klas zijn gisteren en vandaag mooie verhalen geschreven over de ervaringen van de leerlingen.

                                          Via deze link vindt u nog meer foto's !

   

Lees verder

Schooltuin staat prachtig in bloei.

                       

Lees verder

Solarteam tweede !

Het Solarteam van De Meander tweede na spannende race.
Ons Solarteam deed gisteren mee aan de Solarrace in het kader van 150 jaar IKT.
Het team had zich goed voorbereid en een prachtige en snelle auto gebouwd. Verder zat hun presentatie goed in elkaar. Tygo, Boaz, Sem en Gijs maakten er samen met teamcaptain meester Wout een onvergetelijke middag van.
In het fotoalbum zijn nog prachtige foto's te zien. Klik hier !

               

Lees verder

Excursie naar het Memory Museum

Interessante en indrukwekkend bezoek aan Memory Museum.
Dat we in Nijverdal een prachtig museum hebben wisten we al enkele jaren. In het kader van het Exovaproject over de Tweede Wereldoorlog brachten de leerlingen van de groepen 7 en 8 dinsdag een bezoek aan het Memory Museum. In dit museum hoorden de leerlingen in ruim anderhalf uur wat de oorlog voor de wereld, ons land en Nijverdal betekend heeft. De deskundige gidsen gaven aan de hand van de tentoongestelde voorwerpen een goed beeld van de oorlogsjaren.
                                        Klik hier voor de foto's van opa.

                      

Lees verder

Programma schoolkorfbaltoernooi.

Schoolkorfbaltoernooi bij NKC.

Op 19 en 20 april wordt weer het scholenkorfbaltoernooi georganiseerd door NKC.
Via onderstaande link is het complete programma in te zien.
We wensen alle teams veel plezier bij dit prachtige toernooi.

                                         Het programma ziet er als volgt uit.

Lees verder

Groep 8 bezoekt Risk Factory

Interessante excursie naar de Risk Factory.
De leerlingen van groep 8 hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Risk Factory die gesitueerd is in een hangar op vliegveld Twente. In de Factory zijn allerlei situaties nagebootst die te maken hebben met alledaagse gevaren in huis, verkeer, school, internet, enz. De leerlingen leerden hoe ze in bepaalde situaties die risicovol kunnen zijn , moeten reageren en handelen. In het foto-album zijn foto's van opa te zien.
                                               Klik hier voor het foto-album

Lees verder

Koningsspelen.

Groep 7-8 wint estafette.
De Koningsspelen zijn alweer voorbij. Het was een leuke dag, die begon met het traditionele koningsontbijt in de kantine van SVVN. De vrijwilligers van SVVN hadden alles klaargezet, zodat de leerlingen zo konden aanschuiven voor het ontbijt. Hierna een vrolijke dans, de Hupsakee, op het veld en daarna kon iedereen gezellig met de spelletjes beginnen. De bovenbouwgroepen deden mee aan de Koningsspelen die georganiseerd werden door Reggesteyn. Een groot spektakel dat afgesloten werd met de scholenestafette. De estafetteploeg van groep 7-8 bestaande uit: Nick, Kalle, Jasper, Sem, Iris, Jasmijn, Sharai en Marith, behaalde de eerste prijs. Als cadeau ontvingen ze een mooi sportpakket voor school.
                                                  klik hier voor de foto's

 

Lees verder

De Meander got talent.

De Meander got talent.
Chris Ni is de winnaar van de voorronde op De Meander
voor de wedstrijd IKT Got Talent. Het was een spannende activiteit waarbij Chris uiteindelijk als beste werd gekozen.
Hij mag onze school in mei vertegenwoordigen tijdens de echte wedstrijd in het ZinIntheater. We wensen Chris alvast veel succes!

                  

Lees verder

Duolezen.

De derde ronde.
Woensdag hebben we voor de derde keer in duo’s gelezen. Deze keer deden groep 1 en 2 ook weer mee. De leerlingen waren meteen weer vol aandacht voor elkaars verhalen of voorleeskunst, geweldig! Tijdens elke ronde worden er weer andere groepen gecombineerd, zodat een bijkomend resultaat ook een nadere kennismaking met elkaar is.En van voorlezen, krijg je nooit genoeg!

               

Lees verder

Podiumfestival laat talenten zien.

Podiumfestival weer geslaagd evenement.

De sporthal aan de Bachlaan zat woensdagmorgen weer afgeladen vol met leerlingen en ouders. Zij hadden veel belangstelling voor de optredens van de verschillende groepen.
Het enthousiasme was groot voor de acteurs en actrices. Hieronder zijn de foto's te bewonderen van deze prachtige ochtend.
                                                 
                                                    klik hier voor het fotoalbum.

      

Lees verder

De Meander onder de regenboog.

Prachtige foto van de school.

Op 1e Paasdag werd deze prachtige foto gemaakt door een wandelaar.

                        

Lees verder

Typediploma's uitgereikt

Typediploma.
Dinsdagmiddag zijn de typediploma’s uitgereikt. Een feestelijke gebeurtenis die wel een beetje extra aandacht verdient. De geslaagden waren heel trots en na applaus van de aanwezige familieleden en teamleden werd ieder voor zich even in het zonnetje gezet.
Volgend schooljaar wordt de typecursus zeker opnieuw gegeven. De ervaringen met de cursus Typeworld zijn positief. De cursisten kunnen na 20 weken met voldoende snelheid “blind typen”.

          

Lees verder

Paasviering en eieren zoeken.

Het begin van het Paasweekend.

Vanmorgen hebben we met alle leerlingen een mooie paasviering gehouden. In het speellokaal was ruimte genoeg om de viering met de in tweeën gesplitste groepen te houden. Het verhaal van Pasen  werd verteld en er werden mooie liedjes gezongen. Enkele leerlingen brachten muzikale ondersteuning en opa zong nog een oud paaslied.

Na de pauze hebben we met de hele school eieren gezocht in het Eversbergbos. De leerlingen hielpen elkaar goed en dat leverde prachtige foto's op. Door op onderstaande link te klikken, kunt u ze allemaal zien.

                                                        link voor fotoalbum

           

Lees verder

IKT - 150 jaar !!!!!

Een jubileum om trots op zijn!
Dit jaar bestaat  onze Stichting 'Ieder kind telt' 150 jaar. We zijn vanaf 4 januari jl. feestelijk gestart met allerlei activiteiten. Alle leerlingen hebben diverse voorstellingen in het ZinIn theater bezocht. Zo was er woensdag 6 januari een congres voor teamleden en belangstellenden over 150 jaar christelijk onderwijs. Op maandag 4 januari werd dit jubileumjaar begonnen met het tonen van een film in alle groepen over onze stichting waarin elke school zich prestenteert. Deze film is te bekijken door het aanklikken van deze link: https://youtu.be/LQ9-tknY2aI
                          

Lees verder

Nijverdalse Techniekdag.

Groep 8 brengt bezoek aan Sepawand.

Vandaag was het weer zover; groep 8 mocht een bezoek brengen aan een bedrijf in het kader van de Nijverdalse Techniekdag. Dit jaar was Sepawand de bestemming. Een prachtig bedrijf, dicht bij school, gespecialiseerd in het maken en plaatsen van systeemwanden. Na de algemene informatie werd de klas opgesplitst in drie groepen. Een groep maakte een mooi fotolijstje, een groep bracht een bezoek aan de kantoorruimte en een groep mocht het productieproces bekijken. 's Avonds kon het fotolijstje worden opgehaald en mochten ouders het bedrijf ook bekijken. Al met al weer een heel leerzame ochtend.
            Via deze link kunt u foto's bekijken van ons bezoek aan Sepawand.

                Lees verder

NLdoet !

De Meander doet !
Vandaag voor het eerst meegedaan aan de actie NLdoet. De leerlingen hebben zich ingezet voor diverse projecten in de omgeving van school. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zich inzette voor een ander of andere organisatie. De pers was aanwezig en morgen staat er een artikel met foto in Tubantia.
Onze ervaringen met deze actie zijn positief en we zijn voornemens hier een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken.
               Via deze link kunt u de foto's van de hulp bij Staatsbosbeheer bekijken.

                                                        

Lees verder

Programma schoolvoetbal

De Meander doet mee met 5 teams aan het schoolvoetbaltoernooi!!

Het enthousiasme was groot bij de aanmelding voor het schoolvoetbaltoernooi. Het is gelukt om twee jongensteams samen te stellen ( groep 7 en groep 8) en drie meisjesteams ( 2x groep 8 en 1x groep 7 ) De begeleiding is ook rond en binnenkort wordt er zelfs een oefenprogramma gespeeld.
Door het aanklikken van onderstaande link opent u het programma.

                                             programma schoolvoetbal

                                            

Lees verder

Basketbalteam De Meander kampioen !!!

Topprestatie team groep 8!!
Tijdens de voorjaarsvakantie hebben 5 teams met veel plezier meegedaan aan het scholenbasketbaltoernooi. Er waren veel supporters en ook de begeleiding heeft genoten van het toernooi. Het team van groep 8 leverde een topprestatie door het toernooi te winnen. Een enthousiast team met veel kwaliteit zoals u op onderstaande foto kunt zien.

      

Lees verder

In memoriam Jeannet Schouten ( Oma van school)


              
Kleurrijk…….    

Jij bracht ons vele kleuren
rood en groen en goud en blauw
De glans waarmee jij ons omarmde
hoorde helemaal bij jou

Die duizend en één kleuren
reiken bijna hemelhoog,
want ze passen allemaal
in Gods grote regenboog

Wij zijn verdrietig omdat de Oma van de school

Jeannet Schouten

is overleden.

Wij zijn allen zeer geschokt door dit onverwachte en plotselinge afscheid dat we van haar moeten nemen. Jeannet heeft samen met Opa Gerard zoveel voor ons allen betekend.
Wij zullen haar heel erg missen.

Met Gerard en de naaste familie leven wij intens mee.

Het team, de leerlingen en ouders van CBS De Meander.

Lees verder

Meester Wout 65.

Meester Wout nog niet met pensioen.
Gisteren heeft meester Wout zijn 65e verjaardag gevierd. Samen met zijn groep heeft hij er een leuke dag van gemaakt. 65 is in onze beleving een speciaal getal. Tot voor kort ging je dan met pensioen en zat je werkzame carrière erop. Meester Wout blijft dit schooljaar nog fijn op De Meander werken. Hij doet dit met veel plezier en dan speelt leeftijd geen rol.
Wout van harte gefeliciteerd en veel plezier gewenst bij je werk voor de komende maanden.

                   

Lees verder

De schilderijtjes van oma Schouten.

Oma Schouten zorgt voor inspiratie!
De leerlingen van groep 8 hebben vanmorgen de schilderijtjes, die ze  samen met oma Schouten hebben gemaakt, geschilderd. Opa Schouten had gezorgd voor de materialen ed. , waardoor deze schilderactiviteit prima is verlopen. De leerlingen zijn heel trots op de prachtige werkstukken. Oma trouwens ook !

                       

Lees verder

Nationale voorleesdagen!

Voorlezen, ja gezellig !!
In groep 1 en 2 hebben de grootouders voorgelezen aan de leerlingen bij de start van de Nationale voorleesdagen. In de overige groepen had juf Hennie duo’s gekozen die aan elkaar gingen voorlezen. Alle leerlingen waren heel enthousiast over deze activiteit. Op bijgaande foto’s straalt de betrokkenheid van de gezichten. Deze activiteit zal dit schooljaar nog enkele keren herhaald worden. Zo wordt het maatjeslezen in het groot.

                                                   

Lees verder

Grootouders op bezoek .

Opa & omadag.
Het was woensdagmorgen een drukte van belang in groep 1 en 2. Veel grootouders hadden de moeite genomen om de klas van hun kleinkind te bezoeken. Gezien de reacties op Facebook heeft iedereen het bezoek als zeer waardevol ervaren. Enkele grootouders lieten merken dat ze ook wel in andere groepen wilden bezoeken. Misschien een idee voor de volgende keer.

                              

Lees verder

Aanmelding nieuwe leerlingen .

Aanmelding nieuwe leerlingen 25 januari.
Ieder schooljaar vond eind januari een centrale aanmelding plaats voor nieuwe leerlingen.
Dit jaar is wordt dat anders en moeten ouders zich inschrijven vòòr 1 april 2016.
Toch houden wij nog onze jaarlijkse inschrijfavond op maandag 25 januari a.s. zoals in de kalender staat vermeld.
Ouders kunnen die middag/avond leerlingen aanmelden die komend schooljaar vier jaar worden en onze school willen bezoeken. Maandagmiddag zijn wij beschikbaar, voor het inschrijven, tot 17.00 uur en ’s avonds van 18.30 uur tot 20.00 uur. Lukt het niet om op genoemd tijdstip langs te komen, dan is het altijd mogelijk een afspraak te maken voor een ander moment.

Tot ziens op De Meander !!

                        

Lees verder

Prima score RTL - onderzoek

De Meander scoort een 8,1 !!!!!!!!!
Wij zijn blij verrast met de score voor onze school in het RTL-basisscholenonderzoek. We weten dat je een school niet in een cijfer kunt vangen, maar toch zijn we trots op alle leerlingen, ouders en leerkrachten die deze score mede hebben bepaald !
Voor meer informatie over het ondezoek kunt u terecht op site van RTL-nieuws.

                                      

Lees verder

Fijne vakantie gewenst !!

                 

                                                            Tot 4 januari 2016

Lees verder

22 kerstpakketten voor de minima !!

Kerstpakketten zijn snel gevuld.
De kerstpakkettenactie is een groot succes geworden. Woensdagmorgen konden wij de organisatie 22 gevulde kerstpakketten overhandigen. Een prachtig gebaar van onze leerlingen en ouders. Op deze manier maken wij kenbaar dat we er ook zijn voor de ander. Een waardevolle actie die we zeker gaan herhalen.

                     

Lees verder

Afscheid juf Henny op den Dries.

Tot ziens !!!
Juf Henny heeft gisteren afscheid genomen van De Meander. Ze gaat genieten van haar welverdiende vrije tijd. Het was een leuke dag die door juf Henny op een bijzondere manier was georganiseerd. Na het afscheid van haar eigen klas dmv. de BZT-show , was de voorstelling van goochelaar Jan voor iedereen een hoogtepunt van de dag. Na schooltijd werd het team creatief op de proef gesteld. Henny heeft bij haar afscheid nog gezorgd voor een extra stukje teambuilding.

Henny, nogmaals bedankt voor alles. Het ga je goed !

                       

Lees verder

Kerstpakkettenactie van start

Veel pers aanwezig bij start Kerstpakkettenactie.
Al vroeg verzamelde zich de regionale pers voor school om zich te laten informeren over de start van de Kerstpakkettenactie voor de Minima in onze gemeente. De leerlingen van groep 8 mochten het startsein geven en deden dat heel uitbundig.
Een goed begin is het halve werk. Op naar 675 kerstpakketten.
                     

Lees verder

Schaatsen bij + 10

De Meander bijt de spits af op de ijsbaan.
Vanmorgen heeft iedereen heerlijk kunnen schaatsen op het ijsbaantje in het centrum.
Het was erg gezellig, ondanks het wat vochtige weer.
Hopelijk lukt het dit jaar om ook nog op natuurijs te schaatsen.
                                

Lees verder

Sint komt met gillende sirene !

                         
Sint weet nieuwe Meander te vinden !
Het was vanmorgen een drukte van belang op de Lochtersweg voor De Meander. Dit had niets te maken met een ontruimingsoefening, maar met de komst van Sinterklaas.  Na enige omzwervingen had de Sint, onder begeleiding van enkele brandweermannen, De Meander toch nog gevonden. Samen met zijn Pieten werd hij welkom geheten door juf Hanneke en juf Marijke. De Sint kon niet wachten om voor het eerst de nieuwe school binnen te gaan. Hij strooide niet alleen met pepernoten, maar ook met complimenten over de mooie inrichting en vriendelijke leerlingen. Al met al hebben we weer genoten van een prachtig vormgegeven traditie.
                                                  (klik hier voor de foto's van opa)

Lees verder

Kerstpakkettenactie voor de minima.

Kerstpakkettenactie voor de minima start 7 december op de Meander !!!!

Op maandagmorgen 7 december gaat de Kerstpakkettenactie voor de minima in de gemeente Hellendoorn van start op onze school. Deze actie, die georganiseerd wordt door de Raad van Kerken Nijverdal/Hellendoorn heeft dit jaar als doel om 675 pakketten te verzamelen en uit te delen aan gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken.

                     

Lees verder

Finale voorleeswedstrijd

Kaboel Vossebeld voorleeskampioen 2015.

Na een spannende finale werd de voorleeskampioen bekend gemaakt door de voorzitter van de jury Anita van Schooten. Lianne, Marlis, Jasmijn, Kaboel en het publiek wachtten vol spanning op de uitslag. Uiteindelijk werd Kaboel met minimaal verschil gekozen.
Kaboel, van harte gefeliciteerd en veel succes bij de gemeentelijke finale !!!!
                                                 ( kilik hier voor de foto's van opa)

                 

Lees verder

Opa en oma Schouten 50 jaar getrouwd.

         

Wij feliciteren Opa en oma Schouten met hun 50-jarig huwelijk. Het was vanmiddag een gezellige boel tijdens de bezoeken aan de klassen door Gerard en Jeannet. De leerlingen hebben genoten van de heerlijke traktatie.
                                          Klik hier voor de foto's van deze middag

Lees verder

Fietsen zijn weer gekeurd!

Fietsenmaker Baan controleert de fietsen.

Fietsspecialist Baan heeft de fietsen van de leerlingen van groep 4 t/m 8 gecontroleerd op veiligheid en verlichting. Op een afvinklijstje werden de aandachtspunten aangegeven. De verlichting werd ook gecontroleerd zo vlak voor het ingaan van de wintertijd. Bij veel fietsen is dit toch wel een aandachtspunt. De verkeerscommissie roept ouders op te zorgen voor een deugdelijke fietsverlichting. Het gaat om zien en gezien worden in het verkeer !!!!
                                               In het album nog leuke foto's van opa.

                        

Lees verder

Schoolbieb officieel geopend.

De Meander gaat voorlezen !
Vandaag is onze schoolbieb officieel geopend. De leerlingen kunnen nu met hun eigen biebpas boeken lenen in de schoolbieb. Deze vorm is een perfecte samenwerking tussen de ZININbibliotheek en onze school. Een flink aantal biebouders assisteert de leerlingen bij het lenen van de boeken.

                                 

Lees verder

Lieveheersbeestjesdag

Zonnige Lieveheersbeestjesdag.
Vandaag was het weer tijd voor de traditionele Lieveheersbeestjesdag. Dmv. gezamenlijke activiteiten staan we stil bij deze dag tegen zinloos geweld. Onder een stralende zon speelden de leerlingen gezellig samen spelletjes. Het was een genot om naar te kijken.

                              

Lees verder

Duolezen weer begonnen

Leren van elkaar.
Met je boekje in een hoekje…..dat is ook echt gebeurd afgelopen dinsdag.
Best  wel spannend, als je degene, die jou op komt halen, nog niet kent! Gelukkig viel het heel erg mee. Zorgzaam haalden de oudere leerlingen de jongere kinderen op. Met hun lievelingsboek in de hand, werd er een gezellig plekje gezocht om lekker te lezen. Je zag kinderen smullen van boeken, er werd aandachtig geluisterd naar elkaar. Voor leerkrachten een genot om te zien en te horen.

                                 

Lees verder

De Meander is officieel geopend !!!!!

Wat een fantastische dag........

We kunnen met zijn allen terugkijken op een onvergetelijke dag. De opening van De Meander was één groot feest. Alle leerlingen, ouders en bezoekers willen we hartelijk bedanken voor de inzet, positieve reacties en cadeaus.
Door onderstaande link aan te klikken, krijgt u een indruk van een deel van deze prachtige dag.
                                                  Klik hier voor de foto's van opa.
                                              
                                             In het fotoboek staan ook nog foto's !!!

           

Lees verder

Gedicht ter gelegenheid van de opening van De Meander.

De Meander 

Het draait en het wendt, het keert en het wentelt,
het cirkelt en tolt op de zucht van de wind.
 

Lees verder

Opening De Meander- 28 augustus !!!!

Opening De Meander op 28 augustus a.s.
Na  de opening met de sleutel die is aangevlogen, door Harley op maandag  jl., wordt de school nu officieel in gebruik genomen.
Op vrijdag 28 augustus a.s. vindt de officiële opening van basisschool De Meander plaats. Na een officieel gedeelte, waarbij genodigden aanwezig zijn, vindt de opening plaats, door de onthulling van het logo van de school en een optreden door de leerlingen. Na de muzikale voorstelling van de leerlingen is er feest voor hen op het schoolplein en is de school geopend van alle belangstellenden uit de omgeving van de school. Het Open huis vindt plaats van 19.00 uur tot 22.00 uur in onze prachtig verbouwde school aan de Lochtersweg 1.

         

Lees verder

Van A naar Beter N 35 - Houd vrijdag rekening met vertraging !!!

N35 Almelo - Zwolle

Waar: N35, Hulsen/Nijverdal - Wierden-West
Wanneer: 27-08-2015 21:00 t/m 29-08-2015 16:00
Hinder: 10 tot 30 minuten
Waarom: Vanwege de openstelling van de tunnel worden wegwerkzaamheden uitgevoerd voor een juiste koppeling op de N35. Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal, door het knelpunt van de N35 in Nijverdal aan te pakken. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Het resultaat is een snellere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en de leefbaarheid en de veiligheid in het dorp.
Welke hinder:                             Omleidingsroute gaat via de Burgemeester H. Boersingel en N347. Houd rekening met 10 minuten extra reistijd.

Lees verder

Kunstzinnige fietstocht.

Mooie fietstocht langs zelfgemaakte kunstobjecten.
Gisteravond hebben veel ouders, leerlingen en andere belangstellenden de speciaal georganiseerde tocht gefietst langs verschillende kunstvoorwerpen. Prachtige objecten die de afgelopen week door de leerlingen zijn gemaakt. De kunst die werd tentoongesteld in een prachtige natuurlijke omgeving kreeg door de omgeving een bijzonder karakter. De activiteit was georganiseerd door de feestcommissie. We willen hen hierbij bedanken voor deze verrassende tocht.
Na de fietstocht maakten veel mensen gebruik van de mogelijkheid om onze prachtig verbouwde school te bewonderen.

                                     

Lees verder

Wij zijn begonnen in onze nieuwe school !!!!

De Meander geopend !!
Maandagmorgen is de school op een bijzondere manier geopend. Een moment om te markeren in de nog korte geschiedenis van De Meander. De belangstelling was groot, ondanks het druilerige weer. De start van het nieuwe schooljaar in een geheel vernieuwd gebouw wilde niemand missen.
De sleutel voor de opening werd “binnengevlogen” door een zeearend. Een indrukwekkend gebeuren dat door de leerlingen met volle aandacht werd gevolgd. Mees Mollink kreeg de sleutel aangereikt en gaf deze door aan de oudste leerling uit groep 1. Zo werd de sleutel doorgegeven aan steeds de oudste leerling van een groep. Uiteindelijk kreeg Jamy Coert de sleutel aangereikt en zij opende, samen met juf Hanneke, onze prachtige nieuwe school.
                                            klik hier voor extra foto's

                     

Lees verder

De eerste steen is gelegd !!!

Eerste steenlegging.

In het bijzijn van alle leerlingen en tientallen belangstellenden is vanmorgen de symbolische eerste steen gelegd bij De Meander. De jarigen van gisteren( Thomas, Justun) en vandaag ( Kiran) mochten de metselaar van Hegeman helpen bij het inmetselen van een stuk rioolbuis. De rioolbuis was mooi versierd door opa Schouten en gevuld met een werkje van iedere leerling. Als over 100 jaar deze buis weer boven de grond komt, kan men zien en lezen welke leerlingen er anno 2014 op De Meander zaten en wat hen bezig hield.
                                                  Klik hier voor de foto's van opa

Lees verder

Zinvolle portfoliogesprekken.

Portfoliogesprekken tussen leerlingen.
De leerlingen van de groepen 2 t/m 8 hebben vanmorgen in duo's gesprekken gevoerd over hun portfolio. Met behulp van een lijst met aandachtspunten vertelden de leerlingen elkaar over het werk uit de map. De lijst is afgeleid van de "denkcirkel" die in alle groepen gehanteerd wordt. Als afsluiting maakten de leerlingen gezamenlijk een verslag of tekening over de voortgang van het gesprek.
In het fotoalbum staan leuke foto's van de gesprekken.

Lees verder

Portfoliogesprekken tussen de leerlingen

Een volgende stap in portfolio-ontwikkeling.
De leerlingen van onze school verzamelen systematisch werk in een portfoliomap. Over deze werkjes denken ze na en ze proberen daarna voor zichzelf nieuwe doelen te stellen. De kinderen zijn dan ook erg trots op hun portfoliomap. Enkele keren per jaar praten ze met hun juf of meester tijdens een portfoliogesprek over hun ervaringen met het gekozen werk en onderwerpen waar ze graag meer over willen leren.
Aan het werken met portfolio's hebben we een extra dimensie toegevoegd. De leerlingen laten hun portfoliomap nu ook aan een andere leerling zien en ze bespreken het gekozen werk met elkaar.

Lees verder

Hartelijk welkom op de website van De Meander!

We hopen dat u vaak een bezoekje zult brengen aan onze site.
Mocht u opmerkingen, suggesties of vragen hebben, laat het ons dan gerust weten. Stuur dan een mail naar  ict@meander-ikt.nl. U helpt ons dan om onze site verder vorm en inhoud te geven. We wensen u veel kijk- en leesplezier op onze site!