Wilt u uw zoon/dochter inschrijven,
maak dan telefonisch een afspraak.
U bent ook van harte welkom voor
een kennismakingsbezoek.

           

 

De Meander is een school waar de leerling centraal staat en hanteert als motto

"Samen groeien, samen wijs"

waarbij samen wijs, duidt op de wijsheid die we nastreven in plaats van de slimheid.

Weer en verkeer

Buienradar
Nijverdal
Buienradar Nijverdal

Laatste Nieuws

Samen ontbijten, gezond en gezellig!

Het Nationaal Schoolontbijt.
Vanmorgen is er in alle groepen op een gezonde manier ontbeten. Tafels gedekt, mooi in pyjama, lopend buffet of gewoon gezellig met je maatje aan tafel. Ontbijten is niet alleen gezond, maar geeft ook een gelegenheid om met elkaar te praten en te horen hoe het gaat. Het is ook een belangrijk sociaal gebeuren. Op de foto’s is te zien dat iedereen goed eet en dat er ook een positieve sfeer heerst bij het ontbijt.
              

Lees verder

Luchtfoto.

Drone.
Kiran Hazebroek heeft een prachtige foto van de school gemaakt met zijn drone. Het lijkt op het oog eenvoudig, maar om een drone stabiel in de lucht te houden en op het goede moment een foto maken is best lastig. Als de wind vrij spel heeft zweeft de drone soms in een richting die je niet wenst. De herfstkleuren komen bij de laagstaande zon mooi uit. Ontzettend knap gedaan en we hopen dat Kiran nog een keer tijd heeft voor een mooi filmpje van de school vanuit de lucht.

                 

Lees verder

Adoptie-overeenkomst

Landgoed 'De Eversberg'
Zaterdagmorgen 21 oktober is het hernieuwde Landgoed Eversberg op feestelijke wijze geopend.Tijdens de opening was er veel enthousiasme te horen over de nieuwe inrichting.
Er werd uitgelegd waarom bepaalde keuzes waren gemaakt en hoe het landgoed er in de toekomst uit komt te zien.
Tijdens het officiële gedeelte werd ook de adoptieovereenkomst tussen Landschap Overijssel en De Meander ondertekend.
We komen al regelmatig met onze leerlingen in het bos, maar we zullen nu ook taken krijgen in het beheer van dit prachtige stukje natuur. We zien uit naar een prettige samenwerking.

      

                                       

Lees verder

Prettige herfstvakantie !

 

Fijne herfstvakantie gewenst !!!

Lees verder

Groep 8 naar de Risk Factory.

Leerzaam bezoek.
Woensdagmorgen waren de leerlingen van groep 8 te gast bij de Riskfactory in Eschede. In heel praktische situaties hebben ze geleerd hoe ze moeten omgaan met risicovolle situaties die ze kunnen meemaken. De situaties worden gesimuleerd in een hangar van vliegveld Twente. Het gaat om risico’s op het gebied van verkeer, internet, alcohol en drugs, brand.

                 

Lees verder

Fietscontrole .

Erik bedankt !
De fietscontrole is goed verlopen. Erik Baan heeft met hulp van enkele actieve ouders alle fietsen gecontroleerd van de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8.  De controleurs waren tevreden over de technische staat van de fietsen. Als tip gaven ze nog wel mee dat de verlichting van de fietsen zo hier en daar wel te wensen overlaat. Een goede verlichting kan in deze tijd van het jaar van levensbelang zijn. Check dus allemaal de verlichting van de fiets van uw kind.

                            

Lees verder

Spannende quiz.

Verkeersquiz.
Het was superspannend afgelopen dinsdagmiddag in het ZINiN theater. Yvette en Kirsten hadden de finale gehaald van de verkeersquiz en streden om de felbegeerde beker. Ze wisten alles, maar hadden even wat problemen met de drukknop. Dat kan gebeuren. Jullie hebben het fantastisch gedaan en groep 6 en De Meander prima vertegenwoordigd.

                             

Lees verder

Lieveheersbeestjesdag.

Lieveheersbeestjesdag.
Vanwege de onvoorspelbaarheid van het weer hebben we vandaag het lieveheersbeestjesspel binnen gespeeld. Onder leiding van leerlingen uit groep 7 en 8 speelden groepjes van 9 leerlingen uit diverse groepen spelletjes met elkaar. Daar waar nodig werd hulp geboden en iedereen werd aangemoedigd om mee te doen. Een fantastisch gezicht om iedereen zo bezig te zien.

           

Lees verder

Cas kampioen !

Kampioen.
Oud-leerling Cas Valk is vorig weekend Open Nederlands kampioen 85cc kleine wielen geworden.
Het seizoen dat in maart is begonnen, telt maar liefst 15 wedstrijden, Cas kwam al na zijn tweede ONK wedstrijd aan de leiding en heeft deze het hele seizoen niet meer afgestaan. Met een voorsprong van 104 punten begon Cas aan deze voor laatste wedstrijd in Geldermalsen en hoefde alleen maar te finishen om deze felbegeerde ONK titel binnen te halen. Blij en vol trots mag hij zich dan ook verdiend ONK kampioen 85kw noemen. Wij feliciteren Cas en zijn trotse ouders van harte met het behaalde resultaat.

                            

Lees verder

Kinderboekenweek van start.

Gruwelijk eng.....
Woensdag vond de opening van de Kinderboekenweek 2017 plaats voor alle kinderen van onze school. In een volle zaal las onze speciale gast Willeke voor uit een grappig boek over een griezelige tante, die haar kunstgebit in de koelkast terug vond.

Groep 8, groep 3 en groep 1 hebben samen het lied over de Gruffalo gezongen, wat een stoer lied!
Na de bijeenkomst in de zaal heeft Willeke alle klassen nog bezocht om daar een nieuw boek aan te bieden en er nog een stuk uit voor te lezen. Tevens deelde ze een snoepje uit, tegen opkomende bangheid. ( het was grappig om te zien dat veel kinderen het snoepje niet nodig hadden en het bewaarden.)
                

Lees verder

Fietscrossers zijn echte helden !

Fietscross.
Onze fietscrossers hebben het goed gedaan. Helaas is het niet gelukt een volledig team op de baan te krijgen, maar de deelnemers lieten zich van hun beste kant zien. Zelfs uit de kleutergroepen doen er leerlingen mee. Je bent een echte held als je op je 5e vanaf het startplatform naar beneden durft te fietsen.

                   

Lees verder

Duolezen

Duolezen.
Woensdagmorgen zijn we weer gestart met het duolezen. Een leerzame activiteit voor alle groepen. Er wordt goed voorgelezen en de betrokkenheid is groot bij de luisteraar. De leerlingen ervaren zo hoe leuk lezen is !

           

Lees verder

Ook BSO op De Meander !

Start BSO.
Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag is er buitenschoolse opvang op de Meander. We zijn afgelopen maandag ook echt gestart met de samenwerking tussen Columbus Junior en de Meander. De medewerkers van de BSO hebben de inrichting van het middenbouwplein een meer huiselijke uitstraling gegeven. Er zijn nog volop ideeën om de naschoolse opvang op een prettige en uitdagende manier voor de kinderen te laten verlopen. We zullen de leerlingen zelf ook vragen naar hun adviezen en suggesties, zodat een schooldag met opvang een afwisselende en leuke dag wordt voor de kinderen, waar ze naar uitzien!
                                    


Lees verder

Wij zijn weer begonnen !!

Bij het begin van het nieuwe schooljaar.                                  

De zin inzien van onderwijs en er zin in hebben, daar gaat het om!
Vorige week zijn we, met het team enthousiast begonnen aan een nieuw schooljaar en we waren dan ook blij maandagmorgen de leerlingen (en veel ouders) weer op school te mogen verwelkomen! Na 6 weken zomervakantie hadden de meeste kinderen er ook wel weer zin in om naar school te gaan. Soms wel een beetje spannend zo'n eerste dag met andere leerkrachten en een andere plaats in de groep... Nieuwe leerlingen zagen we een beetje onwennig, maar heel verwachtingsvol voor het eerst naar school komen. We gaan met elkaar werken aan een heel mooi schooljaar met alle betrokkenen. Het onderwijs waar we voor staan moet kinderen een brede basis bieden waardoor ze in de toekomst vol zelfvertrouwen, met voldoende kennis hun plaats kunnen innemen in de samenleving.
Dat geeft voor ons het onderwijs zin en we hebben er veel zin in!

                                                 

Lees verder

Afscheid groep 8.

Groep 8 , tot ziens !
De leerlingen van groep 8 hebben een fantastisch afscheid achter de rug. Dinsdagavond verrasten zij hun ouders met een prachtige uitvoering van de musical Torenhoog. Daarin werd acteertalent gekoppeld aan uitbundig en mooi gezongen liedjes.
Ze werden tijdens de afscheidsavond toegezongen door hun ouders en kregen van de leerkrachten allemaal een persoonlijk gedicht mee. De avond werd afgesloten door het zangkoor van de leerkrachten die een door meester Frits geschreven lied op de melodie van Mamma Mia (Abba) ten gehore brachten.
Een groep van 33 zeer verschillende leerlingen gaat De Meander verlaten. We wensen hen veel succes in het voortgezet onderwijs en hopelijk zien we hen nog regelmatig terug voor het maken van een gezellig praatje.

        

Lees verder

Meester Frits neemt afscheid

Meester Frits tot ziens!
Meester Frits heeft donderdagmorgen afscheid genomen van de leerlingen. Na een ochtend ‘gewoon’ werken, want dat wilde Frits het liefst, stonden de leerlingen hem buiten bij het muurtje op te wachten. Frits overhandigde daar de leerlingen mooie muziekinstrumenten die we goed kunnen gebruiken tijdens de muzieklessen. Als we volgend jaar zijn muziekinstrumenten gaan gebruiken, zullen we vast en zeker aan hem denken. Frits bedankt voor je prachtige cadeau. Het ga je goed !

                  

Lees verder

Groep 6 wint Lego Challenge!

Prachtige prestatie 'Legoteam".

                                   

Ons legoteam heeft de Lego Challenge gewonnen! Het legoteam van groep 6 bestond uit Gijs, Dean, Job en Stijn. Na een spannende finale behaalde hun ontwerp de snelste tijd. Het ontwerp is een voorbeeld van technisch vernuft, daarom ontvingen ze ook nog de innovatieprijs.
Een prestatie om trots op te zijn en is mede behaald door de coachende ondersteuning van “meester” Wout. 

Lees verder

De Meander wint estafette!!!

Geweldige prestatie van het estafetteteam!!
Als afsluiting van de Nijverdalse Koningsspelen zijn er de traditionele estafettewedstrijden. Ook dit jaar konden we weer een sterke teams op de been brengen in de verschillende categorieën. Het team van groep 5-6 had pech bij een wissel en verspeelde daardoor haar kansen op een hoge klassering.  Het team van groep 7-8 was met afstand de snelste in de voorronde en de finale. Nick, Chakir, Samuël, Sean, Aukje, Ruth, Zoey en Ashanty renden naar winst in hun categorie. De blijdschap na afloop was groot.

                        

Lees verder

Koningsspelen.

Koningsspelen weer geslaagd.
Vanmorgen hebben alle leerlingen genoten van een heerlijk Koningsontbijt in de kantine van voetbalclub SVVN. Het ontbijt was gratis aangeboden door de plaatselijke JUMBO-winkels.
Na het ontbijt werd op het veld de OKIDO gezongen en gedanst. Daarna gingen de leerlingen van groep 5-8 naar het Gagelman voor de Nijverdalse Koningsspelen en de leerlingen van groep 1-4 deden spelletjes op het veld van SVVN. Het was weer een fantastische dag.

         

Lees verder

Typediploma

26 Leerlingen ontvangen het typediploma !!
Het lokaal van groep 8 zat afgeladen vol met enthousiaste examenkandidaten en trotse ouders en andere belangstellenden. Het is ook best bijzonder als je na 6 maanden intensief oefenen het typediploma krijgt uitgereikt. Op de fota staan alle geslaagden.
Namens ons allen van harte gefeliciteerd !!
          

Lees verder

De Meander in het nieuws !!

De Meander op voorpagina Twents Volksblad.

De regionale en plaatselijke pers heeft aandacht besteed aan de start van het IPadproject ism. Gynzy en Apple. De berichten geven een positieve kijk op deze nieuwe manier van werken bij ons op school. Leest u onderstaand artikel maar.
Door te klikken op deze link kunt u het artikel in Tubantia lezen.


Lees verder

Ridders en kastelen.

Tentoonstelling/presentatie.
Donderdagmiddag hebben de leerlingen in duo’s de werkstukken bekeken die gemaakt zijn tijdens het Salto-project “Ridders en kastelen”. Dit geschiedkundige onderwerp leent zich uitstekend voor diverse verwerkingsvormen. De leerlingen hebben veel geleerd en kunnen anderen interessante informatie geven over deze bijzondere tijd. De creatieve uitwerking zag er vaak verrassend uit. Mooie geldbuidels, letterboeken, schilden, zwaarden, kastelen, drieluiken en glas-in-loodramen sierden de tentoonstelling in school. In sommige groepen worden volgende week nog presentaties gegeven.

                

Lees verder

Lars Huesken dorpsdichter van Nijverdal!

Groep 6 wint wisselbeker poëziewedstrijd.
Lars Huesken heeft de eerste prijs gewonnen bij de poëziewedstrijd voor basisschoolleerlingen in onze gemeente. De bijbehorende beker werd hem door onze burgemeester overhandigd.
Heel groep 6 kreeg een speciale vermelding en de wisselbeker mag een jaar bij groep 6 in het lokaal staan. Groep 6 en in het bijzonder Lars, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs.

                                       

Lees verder

De Meander recyclet.

Inzamelactie waardevolle materialen.
In het nieuwe jaar hebben we als ouderraad gelijk zoals vooraf aangekondigd de inzamelingsactie gehad.

Dit heeft diverse recyclebare materialen met waarde opgeleverd. (mobiele telefoons, stiften/pennen/potloden, cartridges en frituurolie)
Een aantal materialen zijn reeds onderweg voor recycling, de rest wordt later opgestuurd.
We zijn voornemens deze inzameling te herhalen. Over exacte data zullen wij u via de Meandertaal informeren.
De meeste spullen zijn ingeleverd door Sophie Meulman. Zij heeft hiervoor een attentie gekregen.Hopelijk kunnen we met elkaar door deze recycle acties samen bijdragen aan een schoner en beter milieu.

                  

Lees verder

Prima cijfer voor De Meander !

Hoge score voor de Meander blijkt uit berekeningen van RTL Nieuws.
Net als vorige jaren vergeleek RTL Nieuws de scores van basisschoolleerlingen op hun eindtoets met vergelijkbare scholen. Het gaat om eindtoetsen afgenomen door basisscholen in 2014, 2015 en 2016. RTL Nieuws heeft eerder van het ministerie van Onderwijs een bestand gekregen, met daarin de informatie over 2013/2014 over 2014/2015. De nieuwste resultaten heeft het Ministerie van Onderwijs zelf gepubliceerd. Net als voorgaande jaren blijkt de eindscore van onze school één van de hoogste scores in Nijverdal/Hellendoorn: een 7,9. We zijn blij met deze constante lijn in mooie resultaten die een waardering blijken voor de kwaliteit van ons onderwijs! Wilt u zelf de verschillen tussen de scholen bekijken kunt u dat doen via de RTL website.


                           

Lees verder

Hartelijk welkom op de website van De Meander!

We hopen dat u vaak een bezoekje zult brengen aan onze site.
Mocht u opmerkingen, suggesties of vragen hebben, laat het ons dan gerust weten. Stuur dan een mail naar  ict@meander-ikt.nl. U helpt ons dan om onze site verder vorm en inhoud te geven. We wensen u veel kijk- en leesplezier op onze site!                                                            

 

 

 

Openingsfilm CBS De Meander - 28 augustus 2015.